HILVERSUM - Het Nationaal Crisis Centrum is bijeen geweest nadat woensdag een telefoontje bij een politiebureau binnenkwam met een bedreiging over aanslagen op specifieke tunnels in Nederland. Dat bevestigde minister Remkes van Binnenlandse Zaken zaterdag in het actualiteitenprogramma NOVA. De bedreiging bleek loos alarm te zijn. Er werden volgens Remkes na de melding wel passende maatregelen genomen.

Het is niet de eerste keer dat er een dreigement binnenkomt om verkeerstunnels op te blazen. Vorig jaar werden in de brief aan het Algemeen Nederlands Persbureau aanslagen op tunnels in Amsterdam en Rotterdam aangekondigd op 27 september. De anonieme afzender gaf een gedetailleerde beschrijving van de gestolen auto's die hiervoor zouden worden gebruikt.

Omdat bleek dat deze voertuigen ook daadwerkelijk waren gestolen, namen politie en justitie de melding serieus. Speciale eenheden van politie en leger wierpen blokkades op bij de Benelux- en Botlektunnel in Rotterdam en de Coen- en Zeeburgertunnel in Amsterdam. Ook toen bleek het om een loze bedreiging te gaan.