HILVERSUM - De Canadees Jean Béliveau (51) doorkruist momenteel al wandelend Nederland. De wandelaar is al zes jaar onderweg op een voetreis die hem via Noord- en Zuid-Amerika en Afrika, nu door Europa leidt. Dinsdag deed hij Hilversum aan.

In totaal zal zijn voetreis twaalf jaar en 70.000 kilometer omvatten. Inmiddels is de Canadese wandelaar op de helft en heeft al zesendertig landen doorkruist en ruim dertig paar schoenen versleten. Na Europa trekt hij verder via Azië en Oceanië om in 2012 terug te keren in Canada.

Pelgrimstocht

De wereldwandelaar startte zijn bijzondere pelgrimstocht rond zijn vijfenveertigste verjaardag omdat hij, naar eigen zeggen, last had van een midlife crisis. Als doel heeft Béliveau vrede voor kinderen en is daarom aangesloten bij Unesco. Hij heeft tijdens zijn reis daarom een eremedaille ontvangen.

Het volgende land dat de wandelende Canadees na Nederland zal aandoen, is Duitsland waar hij hoopt zijn zoon te treffen. Béliveau moet door zijn wandelmissie veel missen van zijn familie en vrienden. Hij is gedurende zijn reis al twee keer grootvader geworden. Kort geleden overleed zijn vader.