AMSTERDAM - Drie gebouwen in Amsterdam staan maandag 2 oktober in een roze zonnetje. Het Muziekgebouw aan 't IJ, Mövenpick Hotel en de Passenger Terminal krijgen de speciale verlichting om aandacht te vragen voor borstkanker, aldus een woordvoerster van de initiatiefnemer, cosmeticaconcern The Estée Lauder Companies, dinsdag.

Diezelfde avond houdt veilinghuis Christie's in het Mövenpick Hotel een veiling van onder meer sieraden en kunstwerken en de uitreiking van de Pink Ribbon Award voor de beste foto met het thema 'vrouw en borstkanker'. Hierbij zijn onder anderen presentatrice Sylvana Simons, zangeres Willeke Alberti en modeontwerper Percy Irausquin aanwezig.

Opsporing

De opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Pink Ribbon. Die voert bewustwordingscampagnes om onder meer de vroegtijdige opsporing van borstkanker te bevorderen.

De gebouwen blijven verlicht tot 8 oktober. In het buitenland schijnt het roze licht op onder meer het Empire State Building in Amerika, de Niagara Falls in Canada en El Obelisco in Argentinië.

In Nederland kleurden eerder de Erasmusbrug in Rotterdam (2005) en de Dam in Amsterdam (2004) roze.