DEN BOSCH - Het voorarrest van de 41-jarige Peter H., die vastzit in de zaak-Melanie Sybers, is met veertien dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Bosch dinsdag bepaald.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Peter H. wordt volgens het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van moord, danwel doodslag op Melanie Sybers. Ook verdenkt het OM Peter H. ervan het meisje seksueel te hebben misbruikt. De verdachte is de stiefvader van een vriendin van Melanie.

De man meldde zich zaterdagmiddag zelf op het politiebureau in Eindhoven. Die dag werd bekend dat het lichaam dat een dag eerder was gevonden in Someren, van de 15-jarige Sybers uit Geldrop was. Zij werd sinds 7 september vermist.

Hoe de tiener om het leven is gekomen, is onduidelijk. Twee mannen die eerder werden opgepakt, zijn weer vrijgelaten. Zij blijven wel verdachte.

Strafblad

De advocaat van Peter H., zegt in het AD dat zijn client een "groot crimineel verleden" heeft. Hij bevestigt dat Peter H. een lang strafblad heeft, maar het is onduidelijk welke delicten heeft gepleegd. Een vriendin van Melanie verklaarde eerder bij de politie dat Peter H., wegens zijn verleden, in de buurt wordt gezien als pedofiel en verkrachter.

Melanie wordt vrijdagmiddag in haar woonplaats Geldrop begraven.