RIJSWIJK - Ongelukken hebben dinsdagochtend gezorgd voor een chaos op de snelwegen in Nederland. Een woordvoerder van de ANWB verwacht dat alles rond 11.30 uur pas weer helemaal normaal is.

De grootste problemen waren rondom Amsterdam. Die werden veroorzaakt door een kettingbotsing op de A2, dinsdagochtend om 07.20 uur, bij Abcoude. Hierbij waren elf auto's betrokken. Drie mensen raakten gewond, waarvan er een met nekletsel naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

Kijkers veroorzaakten de langste file, in de richting van Utrecht naar Amsterdam. Tijdens de spits stond er ruim twintig kilometer, beginnend bij Nieuwegein. De drukte duurde tot ongeveer 10.30, toen de twee afgesloten rijbanen weer werden vrijgegeven.

Utrecht

Door het ongeval stond op de weg richting Utrecht een file van tien kilometer. Automobilisten die vanaf de A9 naar Utrecht wilden, stonden hierdoor vast van knooppunt Rottepolderplein tot aan knooppunt Holendrecht. Gevolg hiervan was weer dat ook het verkeer dat vanaf de A4 de A9 of A10 bij Amsterdam op wilde, stil kwam te staan. Tussen Hoogmade en knooppunt De Nieuwe Meer stond een file van 14 kilometer.

Op de A4 reden dinsdagochtend bij Leidschendam negen auto's tegen elkaar in een kop-staart-botsing. Hierdoor stond er tussen Rotterdam en Leidschendam een file van 25 kilometer.

Rotterdam

Op de A20 stond het bij Rotterdam 19 kilometer lang vast. Ook op de A6 bij Almere stond het stil: 13 kilometer lang, tot aan Muiderberg. Tenslotte had ook het verkeer op op de A27 hinder door een ongeluk. Tussen Almere-Stad en Bilthoven stond het stil.