DEN HAAG - Het asbestschip Otapan is over drie weken terug in Nederland. Bij terugkeer worden de gevaarlijke stoffen verwijderd uit het schip. De Nederlandse staat schiet de kosten voor het slepen en het verwijderen van de asbest voor. Verantwoordelijk staatssecretaris Pieter Van Geel (Milieu) zei maandag dat de kosten "in de tonnen" lopen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Van Geel kondigde in een brief aan de Tweede Kamer aan dat hij alle kosten gaat verhalen op Simsekler, de Turkse scheepswerf die eigenaar is van het schip. De sleepkosten bedragen alleen al 8000 dollar per dag. Van Geel heeft nog geen exact beeld van de totale kosten.

Inventarisatie

Het is nog onduidelijk welke haven de Otapan zal ontvangen. Zodra het schip in Nederland arriveert, volgt een volledige inventarisatie van de aanwezige gevaarlijke stoffen. Deze worden verwijderd, waarna het vaartuig mag terugkeren naar Turkije. "Hiermee komt een einde aan zes jaar lang getouwtrek om dit schip", stelde Van Geel.

De Otapan lag sinds 1999 aan de ketting in Amsterdam en vertrok eind juli met naar later bleek 54 ton asbest in plaats van de 1000 kilo die volgens de papieren aan boord waren. Het schip mocht daarom de Turkse wateren niet in. Een poging van Van Geel om de Turkse autoriteiten op andere gedachten te brengen, mislukte.

Geschikte haven

Van Geel maakt in zijn brief aan de Tweede Kamer duidelijk dat hij in eerste instantie in overleg met Simsekler zocht naar een geschikte haven in het Middellandse Zeegebied om het asbest te laten verwijderen.

"Dat heb ik gedaan omdat ik bij het vinden van een oplossing rekening wilde houden met de rechten van de eigenaar", aldus Van Geel. "Tot mijn spijt moet ik constateren dat dit niet gelukt is."

De staatssecretaris zag uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan het schip te laten terugslepen naar Nederland. "Het weer wordt slechter en dan wil ik de Otapan niet laten zwalken als een spookschip door de Golf van Biskaje", zei Van Geel.

Twijfel

Volgens Greenpeace twijfelt zijn Turkse partner in het Global Platform on Shipbreaking er sterk aan of het schip nog kan drijven als alle vervuilende stoffen eruit zijn. "Met het geld voor het op- en neerslepen had een begin kunnen worden gemaakt van een degelijke inventarisatie en schoonmaak van de Otapan", aldus directeur Liesbeth van Tongeren.

Saneringsplan

De SP wil, anders dan Van Geel, dat er een saneringsplan klaar ligt voordat de Otapan een Nederlandse haven binnenvaart. Amsterdam wil het schip zonder een gewaarmerkt contract met een bedrijf niet toelaten, aldus Kamerlid Krista van Velzen, die hoopt op eenzelfde opstelling van Vlissingen, Rotterdam en Groningen.

PvdA-milieuspecialist Diederik Samsom heeft er een hard hoofd in of Nederland de rekening op de vervuiler kan verhalen.