DEN BOSCH - De 41-jarige man uit Geldrop die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning en het overlijden van 15-jarige Melanie Sijbers wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een woordvoerster van de politie maakte dat maandag bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De verdachte meldde zich zaterdag vrijwillig op het politiebureau in Eindhoven. Het zou gaan om de stiefvader van een vriendinnetje van de Geldropse tiener. De politie zegt niets over de identiteit van de verdachte en zijn relatie met het slachtoffer.

Aardbodem

De familie van Melanie Sijbers zei eerder dat de man na de vermissing van het meisje ook van de aardbodem leek verdwenen. De scholiere verdween op donderdagmiddag 7 september, nadat ze haar ouderlijk huis in Geldrop had verlaten. Ze was sindsdien spoorloos.

Haar lichaam werd vrijdagochtend gevonden in een bos in Someren. Na uitgebreid sporenonderzoek op de vindplaats verrichtte het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie. In het belang van het onderzoek zegt de politie niets over de doodsoorzaak.