UTRECHT - Het Centraal Station van Utrecht is maandagmiddag enige tijd getroffen door een stroomstoring. Daardoor werkten seinen en wissels niet. "Er reed geen trein meer in of uit het station en het werd al aardig druk op de perrons", aldus een woordvoerster van ProRail.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Tegen 15.00 uur was de storing verholpen. Het treinverkeer kwam vervolgens maar langzaam weer op gang. In de avondspits moeten reizigers van en naar Utrecht rekening houden met vertragingen tot ongeveer een uur. Tussen Woerden en Gouda kunnen treinen bovendien maar gebruik maken van één spoor, omdat op het ander spoor de bovenleiding over een grote afstand kapot is.

Delft

Ook het treinverkeer van en naar Delft lag maandagmiddag bijna een uur stil. Het treinverkeer werd stopgezet in verband met een verdacht pakketje.


Foto: Wouter van Hees l 'Bomtas' op station Delft

Het pakketje werd rond 14.15 uur op het station ontdekt. De politie liet het onderzoeken door explosievenexperts. Het bleek te gaan om een boekentas. Rond 15.00 uur kon het treinverkeer worden hervat.

Woerden

Ook tussen Gouda en Woerden was het maandag raak. Door een breuk in een bovenleiding was er vanaf 12.45 uur minder treinverkeer mogelijk, omdat slechts twee van de vier sporen gebruikt konden worden. Volgens ProRail duurt het nog tot de avondspits voordat de twee sporen weer gebruikt kunnen worden.


Foto: A. Tollenaar l Deuren ontgrendeld wegens tekort aan frisse lucht, trein tussen Woerden en Gouda

In het Achterhoekse Varsseveld werden bij werkzaamheden drie kabels kapot getrokken. Hierdoor reden er maandag vanaf 12.00 uur geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk. Reizigers werden met bussen vervoerd. Om 15.00 uur waren de kabels gerepareerd. Het duurt nog tot 16.00 uur voordat het treinverkeer weer op gang is.