DORDRECHT - Een ongeval op de A16 richting Rotterdam veroorzaakte maandagochtend lange files. Direct achter de plek van het ongeval stond op een gegeven moment ruim twintig kilometer. Op de A27, omrijroute voor verkeer van de A16, beliep de file bij de brug voor Gorinchem zelfs 30 kilometer.

De files ontstonden toen na het ongeval, waarbij een bus en twee auto's betrokken waren, de Drechttunnel werd afgesloten. Even na half negen werd de tunnel vrijgegeven. Doordat het verkeer op de A27 Breda-Gorinchem helemaal vaststond, was er eigenlijk geen omrijmogelijkheid meer voor reizigers vanaf de A16, zei een woordvoerster van de ANWB.

Een persoon raakte door het ongeluk lichtgewond. De 25 inzittenden van de bus moesten worden opgevangen in een politiebureau en later in een hotel, omdat hun bus kapot was gegaan. Vanuit het hotel gaan de toeristen met een andere touringcar op weg naar Amsterdam, zei een politiewoordvoerder. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

Staking

De verkeersdrukte door de staking bij het openbaar vervoerbedrijf RET in Rotterdam valt mee. "We hadden wel extra files verwacht, maar blijkbaar hebben de vele waarschuwingen gewerkt", aldus een woordvoerder van de ANWB maandag. Hij sluit niet uit dat in de loop van de ochtend de drukte alsnog toeneemt.