ZAANDAM - Een zeer grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een complex bestaande uit vier bedrijven aan de Vredeweg in Zaandam volledig verwoest. Volgens een woordvoerder van de gemeente bedraagt de schade 1 à 2 miljoen euro. Er vielen geen gewonden.


Foto: Jeffrey Koper | Aanwezigen wisten op tijd te ontkomen aan de brand

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie meldde dat ze op het terrein twee illegalen van 38 en 44 jaar heeft aangehouden, die zelf met moeite uit een van de panden konden wegkomen. Onderzocht wordt of de mannen wat te maken hebben met het ontstaan van de brand.


Foto: Rob Amoureus | Bij daglicht wordt de omvang van de schade duidelijk

Het vuur begon in een garagebedrijf en sloeg over naar een vleesverwerkingsbedrijf, een schoonmaakbedrijf en een drukkerij. In de garage waren drie personen aanwezig, onder wie de eigenaar en zijn zoon. Zij wisten te ontkomen door een raam.


Foto: Rob Amoureus | De oorzaak van de brand is nog niet bekend

De brandweer bestreed het vuur met honderd manschappen en zeker negen wagens. Ook werd er een blusboot ingezet. Volgens een ooggetuige deden zich op het bedrijventerrein enkele kleine explosies voor.

Ook zou er een grotere ontploffing zijn geweest in het pand van het vleesverwerkend bedrijf. Volgens de politie zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen.