EINDHOVEN - De politie heeft zaterdagmiddag in het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven een verdachte aangehouden in de zaak rond het overlijden van Melanie Sybers uit Geldrop. De 41-jarige man uit Geldrop wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en het overlijden van het 15-jarige meisje. Dit heeft de politie zaterdagavond bekendgemaakt.

De man is na zijn aanhouding rond 17.30 uur in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij had zichzelf bij het politiebureau gemeld, aldus de politie. De man is zaterdag en zondag verhoord. Ook over de resultaten doet de politie geen mededelingen.

Sectie op het stoffelijk overschot dat vrijdag werd gevonden in het bos bij Someren heeft zaterdag uitgewezen dat het om het lichaam van Melanie Sybers gaat. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. De recherche werkt nog steeds met een team van vijftien mensen aan de zaak, aldus de politie.

Sporenonderzoek

De technische recherche had zaterdagmiddag het sporenonderzoek afgerond in het bos in Someren waar vrijdag het lichaam van Melanie werd gevonden. Omstreeks 16.00 uur werd het bosgebied vrijgegeven, meldde een poltiewoordvoerster. Kort daarna bezochten familieleden van het meisje de vindplaats.

Vrijdag vond de politie het stoffelijk overschot na een melding van een wandelaar. De hele dag en avond werd daarna op de vindplaats onderzoek gedaan door tien experts. Vrijdagavond laat meldde de politie al dat het waarschijnlijk ging om de tiener die sinds 7 september werd vermist.

NFI

Omstreeks middernacht was het sporenonderzoek op de vindplaats afgerond. Het lichaam is toen overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Dat heeft zaterdagmiddag sectie verricht om de identiteit van het slachtoffer definitief vast te stellen en meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. Vermoedelijk is er zondag meer te zeggen over de resultaten, verklaarde de woordvoerster.

Bij het ouderlijk huis van Melanie Sybers in Geldrop hebben buurtbewoners een monumentje ingericht. Er liggen bloemen en er staan kaarsjes.

College

Het Pleincollege in Nuenen heeft zondagmiddag de deuren geopend om de 15-jarige leerlinge te gedenken. Alle zeshonderd leerlingen van het Pleincollege zijn zondagochtend ingelicht en uitgenodigd, verklaarde directeur Ton Schenkelaars.

Een speciaal lokaal is ingericht als gedenkplek. Er staat een foto van Melanie en er ligt een condoleanceregister. Het boek zal later worden overgedragen aan de nabestaanden.

De school wil de leerlingen een kans bieden om met elkaar te praten en te rouwen, legde Schenkelaars uit. Al sinds de verdwijning van het meisje is er professionele begeleiding op school aanwezig.

Maandagochtend zullen de leraren van het Pleincollege in het eerste uur nog stilstaan bij het overlijden van de leerlinge. De school gaat daarna over op de orde van de dag, aldus Schenkelaars.