CARACAS - Een overval heeft in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een 31-jarige Nederlander het leven gekost. De man werd donderdag doodgeschoten, meldde het Venezolaanse dagblad El Tiempo zaterdag.

Het slachtoffer liep samen met een Colombiaanse man op straat toen enkele onbekenden hen onderschepten en met geweld in een auto probeerden te duwen. Beide mannen boden weerstand, waarop ze door de overvallers werden neergeschoten.

De 31-jarige Nederlander overleed in het ziekenhuis als gevolg van schoten in buik, rug en arm. De Colombiaan raakte ernstig gewond. De daders ontkwamen.

De overval vond plaats in de buurt van het hotel waar beide mannen sinds twee maanden verbleven. Volgens een receptionist kwamen regelmatig andere Nederlanders op bezoek.

Mogelijk is er sprake van een afrekening in de drugssfeer. De Colombiaan zat eerder drie jaar vast in de Verenigde Staten wegens drugssmokkel.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon het bericht zaterdagavond niet bevestigen. Bij de ambassade in Caracas was op dat moment niets bekend, aldus een woordvoerder van het departement.