WAGENINGEN - Wageningen Universiteit heeft zaterdagmiddag het wereldrecord insecten eten gevestigd. In totaal 1747 mensen kwamen een hapje meeëten. Zij verorberden meelwormen die waren gebakken met knoflook, peper en zout. Ze werden in bakjes geserveerd. Dit meldde hoogleraar entomologie Marcel Dicke van de organisatie.

De geslaagde recordpoging voor het Guiness Book of Records had plaats tijdens het festival City of Insects in Wageningen. Het festival heeft als doel de mens meer te leren over insecten en hun waarde voor de mensheid.


Foto: Jeroen ten Caat l Om het record te vestigen werden meelwormen gegeten

Meelwormen

De bezoekers aan het festival kregen allemaal een bakje met meelwormen. Op aangeven van de organisatie deden zij zich vervolgens massaal te goed aan de gebakken beestjes, die nergens compleet uit de smaak leken te vallen. Zelfs kinderen schrokken niet terug voor een meelworm.

Sprinkhanen

In Wageningen waren ook gefrituurde sprinkhanen verkrijgbaar. Bezoekers stonden er zelfs voor in de rij. Als het uit de frituur komt, vinden Nederlanders het lekker, aldus een woordvoerder van de organisatie. Ook konden bezoekers een taartje met meelwormen eten.

Verschillende restaurants in Wageningen hadden insecten op de menukaart staan. De stad stond de hele week in het teken van zespotige beesten. Van alle leven op aarde bestaat 80 procent uit insecten, en er zijn miljoenen verschillende soorten.