AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de politie heeft zaterdagmiddag rond half vier in Enschede een 24-jarige Amsterdammer van Antilliaanse afkomst aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij in Amsterdam-Oost.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Daarbij kwam woensdagavond een 27-jarige Marokkaan om het leven. Dit heeft de politie Amsterdam-Amstelland bekendgemaakt.

De politie ziet de gearresteerde man als hoofdverdachte. Een woordvoerder kon niet zeggen waar hij zich precies bevond in de Twentse stad. Het is de derde arrestant in de zaak. In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie al twee andere personen aan. Het drietal zal binnenkort voor de officier van justitie worden geleid.

De politie is nog naar zeker een persoon op zoek. De personalia van diegene zijn bekend, aldus de zegsman. Hij sluit niet uit dat, als tijdens het onderzoek blijkt dat er meer personen een rol hebben gespeeld bij de steekpartij, meer arrestaties zullen volgen.

Bij het onderzoek is nauw samengewerkt met de politiekorpsen van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), Utrecht en Twente.

Na de steekpartij ontstond grote onrust in de Indische buurt, waar het incident plaatshad. Marokkaanse jongeren gingen verhaal halen bij Surinamers, die volgens hen achter de dood van hun vriend zitten.