PARIJS - Osama Bin Laden is vorige maand overleden in Pakistan. De leider van het terroristennetwerk Al-Qaeda is bezweken aan de gevolgen van tyfus. Dat staat in een uitgelekt rapport in het bezit van de Franse inlichtingendienst, dat zaterdag is geciteerd in de Franse regionale krant L'Est Republicain.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het rapport is gedateerd op 21 september en zou gebaseerd zijn op informatie afkomstig van 'betrouwbare Saudische bronnen'. Een woordvoerder van het Franse ministerie van Defensie liet zaterdag na de publicatie van de informatie weten dat er een onderzoek wordt ingesteld naar het lek bij de inlichtingendienst.

Het ministerie wilde de informatie in het rapport niet bevestigen. Een woordvoerder bij het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten geen informatie te hebben over de mogelijke dood van Bin Laden.

Chirac

De Franse president Jacques Chirac verklaarde zaterdag eveneens dat het bericht in L'Est Republicain op "geen enkele wijze is bevestigd". Hij zei "verrast" te zijn dat de krant het rapport heeft gepubliceerd.

De Amerikaanse antiterreurdienst maakte bekend de inhoud van het rapport niet te kunnen bevestigen. "Het is best mogelijk dat hierover is gesproken maar er kan niet worden gezegd dat dit kan worden bevestigd", aldus een hooggeplaatste functionaris.