SCHIPHOL - Op Schiphol heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Het vuur ontstond in een cellencomplex van de marechaussee aan de Fokkerweg op Schiphol-Oost, aldus een woordvoerster van de brandweer. De cellen waren leeg, het net gebouwde complex zou over twee weken worden opgeleverd.

De brand ontstond rond vier uur, ruim twee uur later kon het sein brand meester worden gegeven. Een kwart van het complex, 24 cellen, is verwoest. Nog eens 24 cellen liepen rook- en waterschade op.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie loopt de in gebruik name van het complex geen vertraging op. De rook- en waterschade valt erg mee en de uitgebrande cellen worden zo snel mogelijk gesloopt. "We hebben extra mensen ingezet. Ook komen er tijdelijke cellen vanaf het opvangkamp in Zeist."

In het complex worden vanaf 1 januari bolletjesslikkers en illegalen vastgezet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen. Ook kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij. Het vliegverkeer heeft volgens een woordvoerster van Schiphol 'geen enkele' last gehad van de brand.