SCHEVENINGEN - Een beschonken automobilist is zaterdagmorgen vroeg medisch kinderverblijf Het Kompas aan de Duivelandsestraat in Scheveningen binnengereden. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer laten weten. Volgens hem had de chauffeur te veel gedronken.


Foto: Peter van Zetten | De auto kwam tussen twee pilaren tot stilstand.

In het pand bevonden zich veertien kinderen tussen de 4 en 15 jaar en twee begeleiders. Zij zijn ongedeerd gebleven. De chauffeur raakte licht gewond, een passagier raakte bekneld en moest worden uitgezaagd. Hij liep hersenletsel op.

Volle vaart

Het ongeval gebeurde om tien voor zes. De automobilist verzuimde af te slaan toen hij de Nieboerweg af kwam rijden. Hij ramde in volle vaart het toegangshek van de hoofdingang en reed vervolgens door de gevel. Hij kwam binnen tussen twee pilaren tot stilstand.

De trap naar de verdieping erboven reed hij volledig stuk. Het pand staat niet op instorten, zoals aanvankelijk werd gemeld. De kinderen zijn elders in het gebouw ondergebracht.

Geschrokken

De chauffeur stapte na de botsing zelf uit en sloeg vervolgens een ruit in om het pand uit te kunnen komen. Daarbij liep hij een slagaderlijke bloeding op, aldus de zegsman van de brandweer. De hulpdiensten troffen de man zittend op de stoep voor het pand aan.

Om de passagier op de achterbank te kunnen bevrijden, werd het autowrak uit het pand getrokken. De brandweer zaagde vervolgens het dak van de auto. Volgens de brandweerwoordvoerder waren de kinderen en de begeleiders behoorlijk geschrokken.