SOMEREN - Het stoffelijk overschot dat de politie vrijdagochtend heeft aangetroffen in de bossen aan de Hoijserstraat in Someren is waarschijnlijk van de vermiste Melanie Sybers (15) uit Geldrop. Dat liet de politie vrijdagavond weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Over de doodsoorzaak kon een woordvoerster vrijdagavond nog niets zeggen. De technische recherche was vrijdagavond onder kunstlicht nog druk bezig met het onderzoek op de vindplaats van het meisje. Als dat onderzoek is afgerond zal het lichaam worden overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Dat zal naar verwachting zaterdagmiddag sectie verrichten om de identiteit van het slachtoffer definitief vast te stellen en meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak.

Melanie Sybers verdween op donderdagmiddag 7 september, nadat ze haar ouderlijk huis in Geldrop had verlaten. Ze was sindsdien spoorloos. De Geldropse tiener werd niet ver van de vindplaats van het stoffelijk overschot voor het laatst gezien. De politie zocht eerder op een andere plek in hetzelfde bos naar het meisje.

Twee verdachten

In verband met de verdwijning werden in totaal twee verdachten aangehouden. Zij werden deze week allebei vrijgelaten. De politie ging vrijdag in het bos kijken na een melding van een wandelaar omstreeks 9.30 uur. De ruime omgeving van de vindplaats werd hermetisch afgesloten. Veertig agenten werden ingezet om de afzetting te controleren en het gebied te beschermen.

Nieuwsgierigen werden op enkele honderden meters afstand gehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag zullen nog twintig agenten de omgeving bewaken. Zaterdag gaan rechercheurs van de forensisch technische dienst de rest van het gebied doorzoeken op sporen.

De familie van Melanie Sybers is vrijdag op de hoogte gebracht en voorbereid op het ergste, verklaarde de woordvoerster.