DEN BOSCH - Rijkswaterstaat heeft de maximumsnelheid op de A2 tussen Boxtel en Esch verlaagd van 120 kilometer naar 90 kilometer per uur. Metingen hebben uitgewezen dat het nieuwe asfalt op het drukke traject niet stroef genoeg is, verklaarde een woordvoerder donderdag desgevraagd.

De snelheidsbeperking op het stuk A2 blijft zeker een week gelden. Dan worden opnieuw metingen verricht.

Weggebruikers worden via verkeersborden, matrixborden en lichtbakken gewaarschuwd voor een langere remweg. De lagere snelheid moet de veiligheid van de weggebruikers waarborgen, aldus de woordvoerder. Rijkswaterstaat hoopt dat het asfalt door intensief gebruik snel stroef genoeg raakt.

Eerder werden andere stukken nieuw asfalt op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Den Bosch al te hobbelig bevonden. Het traject tussen Eindhoven en Den Bosch is afgelopen zomer in totaal zes weekeinden dicht geweest voor het groot onderhoud.

Rijkswaterstaat overlegt nog met aannemer BAM over een oplossing voor de verschillende weggedeelten die na de werkzaamheden hobbels en ribbels vertoonden. BAM verwacht de A2 in november officieel te kunnen opleveren.