MOMBASSA - Op de plaats bij de Keniaanse stad Mombassa van waar terroristen donderdag een Israëlisch verkeersvliegtuig beschoten zijn nog zes relatief kleine projectielen gevonden. De Keniaanse politie heeft dit vrijdag gemeld.

Een van de projectielen zat in een van de twee lanceerbuizen die er nog rondslingerden, ondanks de komst eerder van onderzoekers uit Kenia, Israël, en de Verenigde Staten. Deze kleine projectielen zijn echter geen raketten volgens waarnemers.

Het vliegtuig met 261 passagiers en elf bemanningsleden was donderdag kort na de start het doelwit van de schutters die hun doel misten. De raketlanceerder die vermoedelijk bij de aanslag is gebruikt, is eerder door onderzoekers meegenomen.

Raket

Volgens een deskundige die het vuurwapen op de televisie zag, ging het waarschijnlijk om een Russische SS16 'Strela'-raket, beter bekend onder de Amerikaanse benaming SAM-7.

De Israëli's gaan er vanuit dat er twee raketten van dit type zijn afgevuurd op het chartervliegtig van de Israëlische maatschappij Arkia. Het is niet bekend waarom de daders van zo'n geringe afstand hun doel misten.