UTRECHT - Amin M., de verdachte van de moord op de Utrechtse Ilona Németh heeft bekend dat hij haar heeft vermoord. Dat bleek tijdens het proces tegen hem in Marokko, waar hij terechtstaat, zo meldt RTV Utrecht dinsdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ook heeft de 27-jarige M. tegenover de rechtbank verklaard dat hij Németh heeft verkracht. Het zou niet zijn bedoeling zijn geweest om haar om het leven te brengen. Volgens zijn advocaat is de kans groot dat hij levenslang krijgt.

Enkele weken geleden zochten duikers in opdracht van de politie in een water aan de Moezeldreef in de wijk Overvecht naar sporen in de zaak. Zij visten onder meer een tas op. In deze tas zaten waarschijnlijk kleren van Amin M.

Németh verdween in juli 2004 geleden spoorloos, op weg van haar huis in Utrecht naar haar werk in Hilversum. Een jaar later werd haar stoffelijk overschot gevonden in de buurt van het station Utrecht Overvecht, waar zij gewoonlijk de trein naar Hilversum pakte. Het lichaam was begraven. In juli dit jaar hield de politie in Marokko de Utrechter Amin M. aan als verdachte in de zaak.