BOSTON - De Amerikaanse politie heeft een man en een vrouw uit de staat Maine aangehouden omdat zij hun 19-jarige dochter hadden ontvoerd om haar gedwongen een abortus te laten ondergaan. Dat maakten de autoriteiten in de staat New Hampshire maandag bekend.

De ouders hadden hun zwangere dochter vastgebonden met touw en tape en waren met haar onderweg naar de staat New York, waarschijnlijk omdat de tijdslimiet voor een abortus daar ruimer is dan in hun eigen staat. Het meisje wist te ontkomen toen ze haar ouders had overgehaald haar los te maken zodat ze naar het toilet kon bij een supermarkt. Ze belde daarop de politie.

Volgens een politiewoordvoerder was het meisje in 'hysterische' toestand. De ouders wilden haar ongeboren kind naar verluidt laten weghalen omdat de vader in de gevangenis zit. In hun auto vond de politie tape, touw, een schaar, een mes en een geweer. De vader had kogels voor datzelfde geweer in zijn broekzak. Beide echtelieden riskeren 7,5 tot vijftien jaar gevangenisstraf.