DORDRECHT - De aanleiding voor de schietpartij die vrijdagavond laat in Dordrecht drie mensen het leven kostte, is nog niet bekend. De politie wil in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen.

De drie, een 39-jarige vrouw, haar 16-jarige dochter en een evenoude vriend van het meisje, werden vlak voor middernacht neergeschoten. Een aantal daders was de flat van het gezin aan de Giessenstraat in de wijk De Staart binnengedrongen. De 11-jarige dochter van de vrouw en een 35-jarige vriend van de familie konden vluchten. Zij bleven ongedeerd.

De drie slachtoffers overleden in de woning. De daders zijn waarschijnlijk per auto gevlucht. Buurtbewoners vermoeden dat problemen in de relationele sfeer de oorzaak van het drama zijn. Een politiewoordvoerster kon dit niet bevestigen. Ze verklaarde dat geen van de slachtoffers in het verleden aangifte van bedreiging heeft gedaan.

De daders konden rechtstreeks naar de voordeur van het appartement van de familie lopen. Het slot van de gezamenlijke toegangsdeur voor zes appartementenwas al langer defect. De politie heeft inmiddels 450 wijkbewoners ondervraagd. Het is niet bekend wat dit heeft opgeleverd.

Er werkt een recherchebijstandsteam van dertig man aan de zaak. Maandagavond schenkt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de drievoudige moord.

Arrestaties

De politie heeft inmiddels vijf arrestaties verricht. Dit zijn een 26-jarige vrouw uit Schiedam en vier mannen variërend in leeftijd van 21 tot jaar. De vijf zijn afkomstig uit Schiedam, Rotterdam en Barendrecht. De eerste twee verdachten werden zondag aangehouden, de overige drie in de loop van maandagmorgen. De vijf zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De politie kan nog niets zeggen over het motief of de toedracht.