AMSTERDAM - Een 36-jarige agressieve automobiliste heeft in de nacht van zondag op maandag wilde taferelen in het centrum van Amsterdam veroorzaakt. De wegpirate overtrad tientallen verkeersregels, negeerde stoptekens, reed in op agenten en veroorzaakte twee aanrijdingen met politieauto's.

Ook raakte een agent lichtgewond toen de vrouw zich verzette bij haar arrestatie. Na een wilde achtervolging, het inslaan van een autoruit en het gebruik van pepperspray kon de politie haar inrekenen.

Even na middernacht veroorzaakte de vrouw in de buurt van treinstation Duivendrecht bijna een aanrijding met een politieauto. Toen de agenten haar een stopteken gaven, probeerde de snelheidsduivel te ontkomen en ontstond een achtervolging. Met hoge snelheid reed ze richting de Amsterdamse binnenstad.

Overmeesteren

Bij de Nieuwezijds Voorburgwal ramde ze een politieauto en reed vervolgens verder. Even verderop kwam haar wagen tot stilstand en probeerden agenten haar te overmeesteren. De dienders moesten snel wegspringen omdat ze plotseling vol gas weg sjeesde.

Een agent kon ternauwernood voorkomen dat hij tussen de dienstwagen en de wegscheurende auto terechtkwam en maakte een snoekduik in zijn politieauto. De vrouw raakte de politiewagen en reed met hoge snelheid weg.

Pepperspray

Een paar straten verderop kon ze worden klemgereden. Agenten sloegen haar portierraam in toen ze weigerde de deur te openen. Ze verzette zich zo hevig dat er pepperspray aan te pas moest komen om de vrouw onder controle te krijgen. Hulpverleners hebben zich inmiddels over haar ontfermd.