ARNHEM/WAALWIJK - De politie heeft in het weekeinde rondom de wedstrijden RKC-Waalwijk tegen ADO-Den Haag en Vitesse-NAC tientallen supporters aangehouden. Dat liet de politie zondag weten. De gearresteerde voetbalfans zouden zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan vechtpartijen en het plegen van vernielingen.

De politie hield vrijdagavond vijftien supporters van ADO-Den Haag aan, nadat ze op weg naar het stadion vernielingen zouden hebben aangericht in de taxibus waarmee ze vanuit Den Haag waren gekomen. Ook zouden ze de chauffeur hebben bedreigd en onderweg diefstallen hebben gepleegd bij een benzinestation.

Nadat de chauffeur de bus in Waalwijk langs de kant van de weg had gezet, mishandelden de supporters de bewoners van een huis die klaagden, omdat de fans tegen hun voorgevel hadden geplast. Ook vernielden zij de voordeur van het pand.

Arnhem

De politie hield zaterdag in Arnhem voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse-NAC vijf supporters aan. Dat gebeurde, nadat er bij het stadion een schermutseling was ontstaan tussen een groep NAC-supporters en de politie. Een van hen werd aangehouden, aangezien hij een agent met een fles of glas zou hebben geraakt. De politieman raakte hierdoor lichtgewond.

Voorafgaand aan de rel waren supporters van de beide clubs al met elkaar slaags geraakt op het Jansplein. De topper tussen PSV en Feyenoord is zondag volgens de politie "perfect verlopen". Er werd niet een supporter aangehouden.