ZEEWOLDE - Een dronken automobilist (50) uit Zeewolde maakte het dit weekeinde wel erg bont. Hij werd vrijdagmiddag straalbezopen van de weg gehaald door de politie en moest zijn rijbewijs en auto inleveren. Agenten troffen hem zaterdag opnieuw stomdronken op de weg aan.

Hij had zijn in beslag genomen auto ingeruild voor een huurauto, zo meldde de politie zondag. Op vrijdagmiddag werd de Zeewoldenaar allereerst betrapt op de Larserweg in Lelystad. Hij scoorde ruim vier te hoog bij de blaastest, 2,1 promille.

Omdat de man al drie keer eerder was gepakt op rijden onder invloed werd zowel zijn rijbewijs als zijn auto in beslag genomen. Bovendien kreeg hij ook nog een bekeuring omdat hij niet handsfree belde.

Tot hun stomme verbazing zagen agenten de 50-jarige man zaterdagavond opnieuw rijden. Hij reed slingerend over de Muiderweg in Zeewolde. Nu scoorde hij 2,2 promille bij de alcoholtest. Hij bleek een auto te hebben gehuurd. De Zeewoldenaar krijgt een proces-verbaal voor de reeks overtredingen.