ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft zaterdagavond zo'n bonnen uitgedeeld aan deelnemers aan illegale autoraces. Zij wist te verhinderen dat de races zouden worden gehouden op een afgesloten stuk van de Vondelingenweg.

Ongeveer dertig politiemensen hielden de illegale racers in de gaten toen die zich verzamelden op plekken in Spijkenisse, op de Sluisjesdijk en de Waalhaven. Vandaar trokken ongeveer tweehonderd voertuigen, de meeste met hoge snelheid, naar de Vondelingenweg.

Een 42-jarige automobilist uit Rotterdam kon op de A15 meteen zijn rijbewijs inleveren, nadat hij was geklokt op 196 kilometer per uur op een stuk waar niet harder dan 70 km/u mag worden gereden. De politie nam twee auto's in beslag omdat deze niet waren verzekerd.

De rest van de racers kwam er beter van af. Zij kregen bonnen voor onder meer overschrijding van de maximumsnelheid, rijden over fiets en/of voetpaden en door berm, het betreden van een afgesloten terrein en het niet laten uitvoeren van een verplichte periodieke keuring van de auto (APK).