DEN HAAG - De uitspraken van minister Piet Hein Donner (Justitie) over de sharia hebben weinig effect gehad op het aantal zetels van het CDA in de opiniepeiling van Maurice de Hond zondag.

Stond het CDA bij de peiling van een week geleden op 39 zetels, nu zijn dat er 38. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2003 haalde de partij nog 44 zetels.

De PvdA haalt volgens de peiling de meeste zetels als er nu verkiezingen zouden zijn, 44 stuks. Ook dat is een zetel minder dan bij de peiling van vorige week. De partij had in 2003 42 zetels.

De VVD wint een zetel, concludeert de Hond. De liberalen krijgen dertig zetels, twee meer dan bij de verkiezingen in 2003.

SP

De SP stijgt van negen zetels in 2003 tot 17 zetels volgens de peiling. Dat aantal is even hoog als vorige week en twee zetels minder dan de week daarvoor. GroenLinks volgt met zeven zetels, op de hielen gezeten door de ChristenUnie die zes zetels zou behalen als er nu verkiezingen zouden zijn.

Volgens de peiling krijgt de LPF geen zetels, D66 een, de SGP twee, de Partij voor de Vrijheid drie en Partij voor de Dieren nul.