HELLENDOORN - De 25e Golden Tulip Rally van Hellendoorn is zaterdag aan het einde van de ochtend gestopt na een dodelijk ongeval van een van de deelnemers. Dat maakte de politie zaterdagmidag bekend. Tijdens de klassementsproef is een rallyauto van de weg geraakt.

In de auto zaten twee coureurs. Het gaat om een echtpaar uit de Twentse plaats Enter. De navigatrice, een 38-jarige vrouw kwam om het leven. De bestuurder, een 39-jarige man raakte gewond. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De man is niet in levensgevaar. De wedstrijdleiding heeft direct na het ongeval de rally gestaakt.

Getuigen meldden dat de auto vermoedelijk in een slip is geraakt en over de kop sloeg. Daarbij kwam brandstof vrij. De wagen vloog na het ongeval in brand. Hulpdiensten hebben onmiddellijk eerste hulp verleend. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht.

Volgens de organisatie gaat de zesde ronde van het nationale kampioenschap 2006 rallyrijden de boeken in als een zwarte bladzijde uit de vaderlandse autosportgeschiedenis. De organisatoren beslissen komende week welke gevolgen het staken van de Golden Tulip Rally voor het verloop van het kampioenschap heeft.

Hulpverleners en officials die ter plaatse waren, zijn opgevangen en krijgen slachtofferhulp.