MONTREAL - De 25-jarige man die woensdag op een universiteit in het Canadese Montreal wild om zich heen schoot was geobsedeerd door Columbine. Een jonge vrouw kwam bij de schietpartij om het leven en zeker acht gewonden verkeren nog in levensgevaar.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zijn favoriete internetgame, schreef schutter Kimveer Gill uit Laval zelf in een blog op internet, was een simulatie van het bloedbad op de Amerikaanse Columbine High School in 1999, toen twee leerlingen in zwarte regenjassen dertien moorden pleegden voordat ze zelfmoord pleegden.

Twee uur voordat het drama plaatshad schreef Trench, zoals hij zichzelf noemde op internet, zijn laatste blog-bericht. Trench haat hiphop, country muziek en sportieve studenten en is überhaupt geen liefhebber van mensen, staat in zijn profiel. Naar eigen zeggen was hij geobsedeerd door vuurwapens.

Kogelregen

Op de vraag hoe hij wil sterven antwoordde hij: "Zoals Romeo en Julia. Of in een kogelregen." Zo geschiedde. De man begon al voor hij het gebouw betrad te schieten, maar de meeste slachtoffers vielen in de kantine op de eerste verdieping. Politieagenten bestormden het gebouw en de dader nam hen onder vuur.

De agenten verscholen zich en schoten terug. Hun taak werd bemoeilijkt doordat er om de dader heen nog allerlei studenten lagen die niet weg konden. Steeds als een agent dichterbij poogde te komen, riep hij: "Ga terug! Ga terug!" Uiteindelijk stierf hij in een kogelregen.

De dader had volgens de politie drie vuurwapens bij zich, waaronder waarschijnlijk een automatisch geweer. Het drama speelde zich af op het Dawson College, een hbo-opleiding/universiteit met tienduizend studenten.