DORDRECHT - Het NS station van Dordrecht is donderdagmiddag rond half twee ontruimd. Dat gebeurde nadat een chemische lucht werd geroken die afkomstig kon zijn van een ontspoorde goederentrein bij het station. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd.


Foto: Ewout Belderok | Volgens een woordvoerder van de politie vervoerde de goederentrein styreenmonomeer, een basisstof voor plastic

Het treinverkeer van en naar Dordrecht is op last van de brandweer stilgelegd. Die onderzoekt waar de lucht precies vandaan komt. Rond kwart voor vier meldde een woordvoerder van ProRail dat een deel van de treinen weer mocht rijden van de brandweer.


Foto: Roland de Groot | "Omstanders hebben de stof geroken omdat de trein stilstaat, anders had niemand iets gemerkt."

Lekkage

Volgens een woordvoerder van de politie vervoerde de goederentrein styreenmonomeer, een basisstof voor plastic. Een van de wagons ontspoorde even na het middaguur maar kwam meteen daarna weer in de rails terecht. De stof is in ieder geval niet door het ontsporen vrijgekomen, aldus de zegsman. "Wellicht dat er iets door de afsluitklep is weggesijpeld, maar er is absoluut geen sprake van lekkage door een scheur of gat. Omstanders hebben de stof geroken omdat de trein stilstaat, anders had niemand iets gemerkt."

Medewerkers van ProRail onderzoeken of er schade is aan de wagons of aan het spoor. Als dat niet zo is, kan de goederentrein worden weggereden.