AMSTERDAM - De top van het politiekorps Gelderland-Midden verkocht zijn panden om die later terug te huren. De bestuurders van het korps zouden hoge winsten hebben behaald met deze transacties.

Om deze verdenkingen van belangenverstrengeling te onderzoeken, gaat een accountantskantoor de financiële handel en wandel van het korps onderzoeken. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

De Arnhemse burgemeester en korpsbeheerder Pauline Krikke kondigde het onderzoek woensdag aan na de publicatie van een onderzoek naar misstanden binnen het korps. Daar zou een sfeer heersen van intimidatie en vreemdelingenhaat. Deze verdenkingen werden door het rapport niet bevestigd. Van belangenverstrengeling op financieel en organisatorisch gebied is volgens de onderzoekscommissie wel sprake.

Woedend

De voormalige korpsleiding van Gelderland-Midden heeft gisteren woedend gereageerd op het rapport. Oud-korpschef Bakker en zijn adjunct De Vries zijn kwaad dat hun integriteit in twijfel is getrokken. Het tweetal beweert dat de problemen die de commissie noemt, al in 2002 zijn onderzocht en afgehandeld.