ROERMOND - De politie Roermond heeft woensdagmiddag rond zes uur 71 woningen in de binnenstad van Roermond ontruimd in verband met de vondst van een verdachte koffer. Dat heeft de politie laten weten.

De koffer was eerder die middag al ontdekt. Aan het eind van de middag besloot de politie over te gaan tot de ontruiming.

Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) heeft de koffer aan het begin van de avond onderzocht, maar geen gevaarlijke stoffen gevonden. De koffer stond op een binnenplaats van het appartementencomplex aan de Kloosterwandstraat, achter een filiaal van V&D in het centrum van de Limburgse stad. De politie heeft de afzetting in het centrum van Roermond inmiddels opgeheven. De bewoners kunnen terug naar hun woningen.

Een 90-jarige bewoonster werd in het opvangcentrum in cultureel centrum de Oranjerie in Roermond onwel. Na behandeling van ambulancepersoneel kon zij later weer naar huis terug.

Aan het begin van de avond werd elders in de stad nog een verdachte koffer ontdekt. Deze lag in de buurt van een filiaal van Aldi aan de rand van de stad. Ook deze koffer bleek na onderzoek onschadelijk.