PARIJS - Drie Franse tieners van vijftien tot achttien jaar hebben een veertienjarige medeleerling op een internaat gemarteld en verkracht, meldden Franse media woensdag. De vier meisjes sliepen op dezelfde kamer. De drie sloegen en trapten hun slachtoffer, drukten brandende sigaretten uit op haar handen en benen en verkrachtten haar tenslotte met een kleerhanger. Dat gebeurde ruim een week geleden.

Over de motieven van de verdachten is nog niets bekend, meldde de krant Le Monde. Ze hebben volgens de krant, die zich baseert op bronnen bij de politie, tegenover de politie wel toegegeven dat zij hun kamergenote ernstig te grazen hebben genomen. De twee jongsten zitten sinds vrijdag in hechtenis en de oudste is in afwachting van haar voorgeleiding voor de onderzoeksrechter op vrije voeten.

Internaat

Het internaat in Sonchamp bij Versailles waar de verdachten en hun slachtoffer verbleven, is gespecialiseerd in de opvang van tieners die uit huis geplaatst zijn omdat zij zijn mishandeld of omdat hun ouders de opvoeding niet aankunnen.

De krant Le Parisien citeerde een rechter die zei dat hij nog nooit zo iets gruwelijks heeft meegemaakt, "en zeker niet bij kinderen van deze leeftijd".