DOESBURG - Een rechercheteam van de politie in Apeldoorn is dinsdag begonnen met huiszoeking in een woning in Doesburg. Het team deed dat in het onderzoek naar de dood van de Turkse zakenman Naci Havucgil, wiens lichaam begin augustus in verregaande staat van ontbinding is gevonden in de bosjes langs de snelweg A50 (Arnhem-Apeldoorn).

Volgens een woordvoerder van de politie trekt het onderzoek veel belangstelling. Mogelijk gaat het team woensdag nog verder met het uitkammen van de woning. De bewoner was niet thuis, maar de politie is wel naar die persoon op zoek. Vorige week zijn al drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 42-jarige Turk. Zij zitten in bewaring.

Koelapparatuur

Havucgil handelde in koelapparatuur en vrachtwagens en was regelmatig in Nederland. Hij verbleef meestal in hotels en pensions in de omgeving van Apeldoorn. Op 25 juni liet de zakenman zijn koffer met daarin een paspoort achter bij een kennis in Apeldoorn en verdween vervolgens spoorloos.

Begin augustus vond een wandelaar het lijk langs de snelweg. De politie is er volgens de zesman nagenoeg zeker van dat het om Havucgil gaat, maar wacht nog op dna-materiaal uit Turkije om absolute zekerheid te hebben. Op zoek naar informatie zijn onder meer folders uitgedeeld in Arnhem, Apeldoorn, Zutphen, Huissen en Deventer. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.