ALPHEN AAN DEN RIJN - De actie die Greenpeace maandag bij het hoofdkantoor van L'Oréal Nederland BV in Alphen aan den Rijn voerde, is afgelopen. Na een kort geding, aangespannen door de cosmeticafabrikant, besloot de rechter dat de actie niet langer toegestaan is.


Foto: CFM de Wit | Greenpeace heeft het hoofdkantoor helemaal ingepakt

Greenpeace meldde na de uitspraak de spandoeken van het kantoor te verwijderen. Ook de actievoerders die zich aan de bouwhekken hadden vastgeketend zullen het terrein zo snel mogelijk verlaten.

Giftige stoffen

L'Oréal verwerkt volgens de milieuorganisatie giftige stoffen in zijn producten. Als protest hiertegen pakten 23 actievoerders het gebouw maandagochtend voor een deel in met spandoeken. Ook blokkeerden zij de toegang met bouwhekken waaraan actievoerders zich vastketenden.

Het gesprek dat de milieuorganisatie aan het begin van de middag had met L'Oréal leverde volgens een woordvoerder van Greenpeace niets op.

Succesvol

Ondanks de uitspraak van de rechter noemt Greenpeace de actie succesvol. "Nu weten de mensen dat L'Oréal gewoon doorgaat met het verwerken van giftige stoffen in zijn producten", zei een woordvoerder.

De cosmeticafabrikant garandeert daarentegen dat alle ingrediënten die zij gebruiken veilig zijn voor mens en dier.