DEN HAAG - Deskundigen hebben nieuwe bloed- en vezelsporen ontdekt tijdens een contra-expertise in de Haagse metselmoordenzaak. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is nog niet klaar met het onderzoek van het nieuwe bewijsmateriaal. Dat is een van de redenen dat de inhoudelijke behandeling van de moord op Rob Mahabier en Jeroen Dekkers opnieuw is uitgesteld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ook moet er nog een aantal getuigen worden gehoord. De rechtbank stelde maandag nieuwe data vast voor de inhoudelijke behandeling: 13 tot en met 17 november.

De politie vond de dode mannen eind september 2004 ingemetseld achter een muur in een pand aan de Haagse Wolmaransstraat. Het tweetal zou zijn vermoord in verband met een ruzie om geld. De 37-jarige verdachte Soenil D. heeft bekend de mannen te hebben neergestoken. Hij zegt te hebben gehandeld uit noodweer.

Zijn familie zou jarenlang zijn bedreigd door een criminele groep uit de Zaanstreek waartoe ook de twee slachtoffers behoorden. Ook Soenil's vader B. D.(60) zit al bijna twee jaar vast. Een verzoek om vrijlating werd maandag wederom afgewezen. Aniel D., de andere zoon van B.D. en ook verdachte, is eind januari in India aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) is een uitleveringsprocedure begonnen, maar de vraag is of hij in november in Nederland zal zijn.

De woning in de Cartesiusstraat in Den Haag, waar Mahabier en Dekkers zouden zijn vermoord, is in juni op verzoek van de advocaten opnieuw bekeken door twee experts. Zij vonden in de kamer waar de moord plaatsvond nieuwe vezelsporen. In een andere kamer troffen ze ook nog niet ontdekte bloedsporen aan.