LYON - Franse veiligheidsagenten hebben woensdag op het vliegveld van Lyon een gewapende man overmeesterd die had geprobeerd een vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Alitalia te kapen. Dat hebben functionarissen in Lyon gezegd.

Het toestel, dat op was op weg was van Bologna naar Parijs, maakte een tussenlanding in Lyon. Veiligheidsagenten hebben de kaper aan boord van het toestel overmeesterd. Het vliegtuig had 67 mensen aan boord. De identiteit van de man is niet bekendgemaakt.

Luchtvaartfunctionarissen in Rome zeiden dat het toestel met 57 passagiers aan boord kort na de start in Bologna werd gekaapt. Het toestel, dat onderweg was naar de Franse hoofdstad, werd vervolgens omgeleid naar Lyon. Nadat de man was gearresteerd, konden de passagiers het toestel in Lyon verlaten.

Volgens Franse functionarisssen kon de politie de man overmeesteren toen hij achter de andere passagiers aan naar buiten liep met een doos in de hand die op een bom leek. Een woordvoerder van de Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit ENAC zei dat het gaat om een circa 30-jarige Italiaan uit de stad Imola, die geestelijk onevenwichtig was. Een andere Italiaanse functionaris zei dat de man een terroristische actie wilde uitvoeren "tegen Bin Laden".