MÜNCHEN - Naar schatting 250.000 gelovigen zijn zondagochtend in München aanwezig bij de mis waarin paus Benedictus XVI voorgaat. De mis op het terrein voor de nieuwe jaarbeurs begon om 10.00 uur en is onderdeel van de zesdaagse reis van de paus aan zijn geboorteland.

Veel gelovigen waren zondagochtend al vroeg op pad om de openluchtmis te kunnen bijwonen. Anders dan de organisatoren hadden verwacht, kwamen ze niet allemaal met de speciale bussen, maar lopend of fietsend naar de jaarbeurs.

Doof

De paus zei in de mis dat de wereld het gevaar loopt 'doof' te worden voor God. "We zijn niet langer in staat God te horen. Er zijn teveel verschillende frequenties die onze oren vullen."

Later zondag gaat de 79-jarige kerkvorst voor in de mis in de kathedraal van München. Dat is een thuiswedstrijd voor Benedictus, die er van 1977 tot 1982 aartsbisschop was.

Geëmotioneerd

Benedictus XVI kwam zaterdag in Duitsland aan. Op het vliegveld van München werd de kerkvorst verwelkomd door president Horst Köhler, bondskanselier Angela Merkel en de president van Beieren, Edmund Stoiber.

In het centrum van München sprak de paus geëmotioneerd een menigte van ongeveer 70.000 mensen toe.