KABUL - Onbekenden hebben dinsdag een raket afgeschoten op een Amerikaanse basis in het zuidoosten van Afghanistan, bij de grens met Pakistan. Daarbij vielen geen slachtoffers, aldus een Amerikaanse woordvoerder woensdag. Ook werd er geen schade aangericht.

Het gaat om de tweede aanval op de basis binnen vier dagen. Zaterdag werd een tiental raketten op de basis afgeschoten. Een ervan belandde binnen de basis en veroorzaakte enkele kleine brandjes.

Amerikaanse helikopters stegen op van de nabijgelegen luchtmachtbasis bij Urgun en slaagden erin het voertuig vanwaar het projectiel was afgeschoten op te sporen. Het voertuig en de bestuurders slaagden er echter in te ontkomen.

Dinsdagavond werd een gebouw in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul getroffen door een raket. Er vielen geen slachtoffers. Een dag eerder sloegen raketten in in de buurt van het kamp waar de militairen van de internationale vredesmacht ISAF zijn gevestigd. Nederlandse militairen moesten een deel van de nacht in een bunker doorbrengen.