AMSTERDAM - De politie wil Edwin de Roy van Zuydewijn ondervragen over een aangifte tegen hem over schending van een ambtsgeheim. Dat zegt zijn advocaat Gabriël Meijers zaterdag in reactie op het bericht dat de politie zijn cliënt vrijdagavond heeft proberen aan te houden. De Amsterdamse politie heeft dit bericht willen bevestigen noch ontkennen.

Volgens het NOS Journaal bezochten twee agenten rond 19.00 uur het huis van de moeder van De Roy van Zuydewijn, waar hij staat ingeschreven. De voormalige partner van prinses Margarita was er echter niet.

"De Roy van Zuydewijn heeft nooit enig ambtsgeheim geschonden. Sterker nog: hij heeft nooit enig ambt vervuld waarin hij enige geheimhoudingsverplichting had kunnen schenden. Mijn cliënt is altijd vrij ondernemer geweest", benadrukt de advocaat.

"Uiteraard is hij bereid bij de politie dit misverstand weg te nemen. We zullen daarvoor een afspraak met de politie maken."

Meijers weet op dit moment nog niet precies wat de achtergrond van de aangifte tegen zijn cliënt is. De politie wilde ook zaterdag niets over de kwestie zeggen.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) liet zaterdag weten dat er noch door de RVD noch door de Nederlandse Staat aangifte is gedaan tegen De Roy van Zuydewijn. "Schending van ambtsgeheim betekent dat hij in dienst van de overheid is of is geweest. Dat is niet zo", aldus een woordvoerder.