AMSTERDAM - Steeds meer gereformeerde jongeren worden moslim. Het gaat om een tiental jongeren per jaar. Dat stelt de stichting Evangelie & Moslims vrijdag in het Nederlands Dagblad.

Volgens de stichting voelen de jongeren zich aangetrokken tot de eenvoud en overzichtelijkheid van de islam. Het gaat niet om massa's die zich tot de islam bekeren, maar de organisatie verwacht dat het aantal in de toekomst zal toenemen vanwege de frequentere contacten met moslimjongeren.

Sinds de gastarbeiders naar Nederland kwamen, gebeurde het volgens stichtingwoordvoerder Cees Rentier sporadisch dat Nederlandse jongens of meisjes die een islamitische partner kregen, zich aansloten bij de islam. Dat reformatorische jongeren zich uit volle overtuiging aansluiten bij de islam is volgens hem een nieuwe ontwikkeling.

Jongerenwerker

Rentier vindt dat kerken zich meer moeten verdiepen in de islam. "Als jongeren dan in contact komen met moslims en vragen hebben over het verschil tussen christendom en islam, kan het helpen als er in de kerk een jongerenwerker is naar wie ze toe kunnen." De ervaring leert volgens Rentier dat als jongeren eenmaal moslim zijn geworden, het erg moeilijk is om daarover weer in gesprek te komen.