WASHINGTON - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA kan de jacht op terroristenleider Osama bin Laden nieuw leven gaan inblazen. De senaat ging donderdag unaniem akkoord met het voorstel om 200 miljoen dollar beschikbaar te stellen voor de speciale eenheid van de CIA die zich bezighoudt met de speurtocht naar Bin Laden.

Amerikaanse media meldden twee maanden geleden dat de eenheid was opgedoekt. Het Witte Huis ontkende dit en stelde dat het CIA-team in een nieuw jasje zou worden gestoken.

Daarvoor is nu dus extra geld beschikbaar gekomen. De senaat verbond aan het verstrekken van de 200 miljoen dollar de voorwaarde dat het ministerie van Defensie om de drie maanden het Congres verslag doet van de vorderingen die de inlichtingendienst maakt bij de jacht op Bin Laden.

11 september

De Arabische nieuwszender al-Jazeera zond donderdag beelden uit van Bin Laden met twee van de kapers van 11 september 2001. Volgens de zender is op de beelden te zien hoe de terroristen de aanslagen op New York en Washington voorbereiden.

Al-Jazeera heeft bevestigd dat het de eerste beelden zijn die aantonen dat de leiding van het terreurnetwerk betrokken was bij de planning van de aanslagen. De beelden tonen hoe Bin Laden door een bergachtig gebied wandelt in het gezelschap van tientallen mannen.