AMSTERDAM - Blauwe parkeerschijven, waarmee in bepaalde gebieden tijdelijk gratis kan worden geparkeerd, worden steeds vaker omgebouwd. De politie is niet in staat de fraudeurs op te pakken. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Op internet zou uitgebreid worden gehandeld in de zogenoemde 'klokschijven'.

In verschillende delen van het land zijn de schijven aangetroffen, schrijft de krant. Politiewoordvoerder Menno Hartenberg zegt in het ochtendblad nauwelijks middelen te hebben om de daders te bestraffen. "We kunnen ze een bekeuring geven voor te lang parkeren en het niet correct instellen van een begintijd en vervolgens verzoeken de schijven niet meer te gebruiken. Dat is alles"

Winkelgebieden

Met de parkeerschijf kan voor een korte periode gratis worden geparkeerd in sommige winkelgebieden. De schijf moet op een tijd worden ingesteld, zodat controleurs kunnen zien hoelang het voertuig er al staat. Door de schijven te voorzien van een klokmechanisme draaien ze met de tijd mee en lijkt het alsof de auto net is geparkeerd.