DEN HAAG - De telefoonstoring die de regio Den Haag dinsdag lange tijd teisterde, is verholpen. Dit zei een woordvoerster van KPN dinsdagavond. Alle centrales draaien sinds 20.20 uur weer op volle toeren.

De telefoonstoring in de regio Den Haag was dinsdag aan het begin van de avond nog niet opgelost. Een probleem in een van de twee centrales van KPN in de stad bemoeilijkte het bellen, zowel van een vaste lijn naar een mobiele telefoon als tussen twee vaste lijnen. Ook gratis 0900-nummers en internetproviders waren moeilijk te bereiken, aldus een woordvoerster van KPN.

Ook het telefoonnummer van de politie voor niet-spoedeisende gevallen was door de storing moeilijker te bereiken. Volgens de Haagse politie was het rustiger dan normaal bij de centrale. Wel belden veel mensen het alarmnummer 112 om te vragen waarom ze niet konden bellen.

Eerder dinsdagmiddag leken de problemen opgelost door het telefoonverkeer om te leiden tussen Leiden en Amsterdam. Tussen die steden was een glasvezelkabel gebroken en dat verstoorde het telefoonverkeer in de regio Den Haag.