NIJMEGEN - De Radboud Universiteit in Nijmegen weigert de nieuwe inschrijving van partijsecretaris Norbert de Jonge van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit voor pedagogische wetenschappen. Dat maakte een woordvoerder van de universiteit maandagavond bekend.

De Jonge werd 15 juni weggestuurd van de opleiding tot orthopedagoog, een afstudeerrichting van pedagogische wetenschappen. De universiteit deed dat nadat het college van bestuur vernam dat de student actief lid was van de partij, die af wil van het verbod op seks met kinderen onder de 16 jaar.

Bezwaar

De Jonge tekende bezwaar aan, waarna een bezwarencommissie de klacht onderzocht. Zondag bevestigde de universiteit dat de bezwarencommissie de mening van het universiteitsbestuur deelt.

Onverantwoord

Volgens het college van bestuur is het onverantwoord de student te laten werken met kinderen met gedragsproblemen. Bovendien was de verwijdering essentieel voor het vertrouwen dat ouders en kinderen moeten kunnen stellen in de geboden therapie op de universiteit. De nieuwe inschrijving verandert niets aan die opvatting, zo meldt de universiteitswoordvoerder.

De Jonge liet weten dat hij tegen zijn verwijdering beroep wil aantekenen bij het College van beroep voor het hoger onderwijs, als de opleiding zijn inschrijving officieel weigert.