DEN BOSCH - De Duitse politie heeft vrijdag de echtgenoot van een 46-jarige vermiste vrouw uit Uden aangehouden. De man zat op een parkeerplaats langs de Duitse snelweg achter het stuur van een personenauto waarin achterin een stoffelijk overschot lag. Zeer waarschijnlijk betreft het hier het stoffelijk overschot van de vrouw.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch meegedeeld. De Udense werd sinds 1 juli vermist. De Duitse politie trof de geparkeerde auto aan langs de snelweg A1 tussen Osnabrück en Bremen.

Duitsland draagt de 52-jarige echtgenoot over aan de Nederlandse autoriteiten. Het Nederlands Forensisch Instituut zal onderzoek doen om de identiteit en de doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen. Politie en justitie doen verder geen mededelingen over de zaak.

Vermissing

Een week nadat zijn vrouw was verdwenen, deed de man aangifte van vermissing. Op zijn verzoek maakte de politie niet bekend waar zij voor het laatst zou zijn gezien. Het stel lag in scheiding.

Justitie in Den Bosch sprak begin augustus al het vermoeden uit dat de vrouw slachtoffer was geworden van een misdrijf. Haar echtgenoot was daarvoor vrijwillig met de politie meegegaan en verhoord. Hij was toen geen verdachte. In het huis van de vrouw deed de technische recherche een sporenonderzoek.