DEN BOSCH - De Mobiele Eenheid (ME) staat vrijdag paraat in de Bossche wijk Kruiskamp. Dat gebeurt naar aanleiding van een vechtpartij donderdagmiddag en twee incidenten in de wijk donderdagnacht. Bij die voorvallen was de politie betrokken.

Agenten wilden donderdagmiddag in de Antwerpenstraat een 22-jarige Bosschenaar aanhouden omdat hij woensdagavond zou zijn ingereden op twee agenten aan de Oude Dieze. Bij zijn aanhouding ontstond een vechtpartij, waarbij vier personen werden aangehouden, onder wie de 22-jarige man.

Projectiel

Rond 01.00 uur werd in het Beatrixpark een politieauto geraakt door een projectiel. Een zijruit van het voertuig barstte. Daarop trokken 25 agenten het park in, op zoek naar sporen. Later die nacht werd geprobeerd een takelwagen in brand te steken met een brandbaar voorwerp. Het gaat om de takelwagen die donderdag de auto van de verdachte heeft afgevoerd. Ook dit gebeurde in de wijk Kruiskamp.

De Mobiele Eenheid is volgens een ooggetuige niet zichtbaar aanwezig. Vrijdagochtend was het rustig in de wijk.

In december 2000 en april vorig jaar was de Graafsewijk in Den Bosch het toneel van rellen. Het doodschieten door de politie van een FC Den Bosch-supporter en een uitzending van het televisieprogramma 'Probleemwijken' waren daar de directe aanleiding van.