UTRECHT - Een voormalig medewerker van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht is aangehouden in verband met het overlijden van de zeven maanden oude baby Charlotte Floor vorig jaar. Dat hebben het Openbaar Ministerie en het Universitair Medisch Centrum, waar het WKZ onderdeel van is, maandag gezegd. Over de identiteit en de functie van de oud-medewerker doen beide partijen geen mededelingen.

De arrestatie vond vorige week dinsdag plaats. Of het vrijdag openbaar gemaakte rapport van de onafhankelijke commissie-Büller daarbij een rol heeft gespeeld, kon een woordvoerster van justitie niet bevestigen.

Büllers onderzoek maakte duidelijk dat er bij de hartoperatie, die de baby het leven kostte, sprake was geweest van een reeks ernstige misstanden. Die bleken veel schrijnender bleken te zijn dan de conclusie die de Inspectie voor de Gezondheidszorg in september naar buiten bracht.

De ouders van de baby deden vorig jaar al aangifte omdat ten onrechte een verklaring van een natuurlijke dood van hun kind was afgegeven. Het strafrechtelijk onderzoek liep sinds maart.