ANKARA - In de Turkse badplaats Marmaris en in Istanbul zijn zondagavond en maandagochtend vier bomaanslagen gepleegd. Daardoor zijn 27 mensen, onder wie tien Britse toeristen, gewond geraakt. De meeste gewonden vielen in Marmaris, toen daar vlak na elkaar drie bommen ontploften, aldus de politie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De tien Britten zijn opgenomen in ziekenhuizen, vier van hen liepen ernstige verwondingen op. De vakantiegangers zaten in een minibusje dat in de nacht van zondag op maandag het doelwit werd van een aanslag met een bom die verstopt lag onder een zitting van het voertuig. Bij de andere twee ontploffingen in Marmaris, een badplaats die ook populair is bij Nederlandse vakantiegangers, raakten vijf Turken gewond.

In Istanbul vielen zondagavond zes gewonden door de ontploffing van een bom die was achtergelaten vlak bij een school in het district Bagcilar. Volgens de politie is geen van de slachtoffers er slecht aan toe.

PKK

De aanslagen zijn nog niet opgeëist. De politie gaat er echter van uit dat de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) achter het geweld zit. Koerdische separatisten en linkse en islamitische militanten hebben de afgelopen jaren geregeld aanslagen uitgevoerd in Turkije. De ontploffingen dit weekeinde kwamen twee dagen, nadat twee bommen waren afgegaan in de Zuid-Turkse stad Adana. Daardoor raakten vier mensen gewond.